Vandaag had ik een ervaring die ik met jullie wil delen. Zoals je weet, heb ik vaak te maken met mensen in onze gemeenschap die 'alles hebben'. Mensen die schijnbaar alles voor elkaar hebben. Ze hebben hun baan, hun huis en ze doen het financieel goed. Ze zijn okee. In de zin dat alles wat materieel is er goed uitziet, maar toch vragen ze zich soms af "is dit alles wat het leven te bieden heeft?"

Ik wil je kort iets geven om over na te denken.

Weet je, wij die het goed hebben, lijken vaak veel vertrouwen te hebben in deze ‘goede dingen van het leven’. We denken: wauw, alles wat ik heb maakt me zo gelukkig en tevreden…

Maar, pas hebben wij onze keuken verbouwd. We moesten alles eruit halen, zodat er een grote, lege ruimte in het midden van ons huis overbleef. We kampeerden eigenlijk in onze eigen thuisomgeving. We moesten onze potten en pannen naar buiten brengen om te koken, overal naar vorken en lepels zoeken, en we hebben geprobeerd om dingen zodanig te organiseren dat het allemaal gevonden kon worden, we hebben opgeruimd om wat extra ruimte te scheppen, en zelfs onze afwas deden we op een heel andere manier: buiten in emmers.

Toen realiseerde ik me: wauw, ik had net heerlijk geluncht met mijn dochter en we zaten samen buiten de afwas te doen... Ik bedacht hoe we eigenlijk tevreden kunnen zijn met zoveel minder dan we denken. We werden gedwongen om andere dingen te doen en dingen anders te doen. Maar het punt is, we hebben het allemaal samen gedaan als gezin. Hoewel onze keuken een puinhoop was, hebben we de dingen herontdekt die er echt toe doen. We maakten zoveel geweldige herinneringen samen, we lachten samen en we deden het leven tijdelijk op een andere manier. Ik weet dat het maar voor een paar dagen was, maar het deed me beseffen dat deze familietijd, het samen zijn en genieten van elkaar, van het leven en van de simpele dingen in het leven, is wat het leven zinvol en leuk maakt.

Ik werd eraan herinnerd dat dit is waar het leven echt om draait. Hebben we die dure keuken echt nodig om ons goed te voelen? Of kunnen we toch tevreden zijn met het simpele. Het is natuurlijk niet erg om leuke dingen te hebben, maar ik denk dat we soms geloven dat als we deze dingen niet hebben, we niet tevreden kunnen zijn. Ik kon even stilstaan… stilstaan in deze situatie en echt zien dat de geweldige dingen in het leven de dingen zijn die we samen doen, verbonden met elkaar!

Dus, ik wil je graag aanmoedigen dat wanneer dingen soms niet gaan zoals je wilt, volgens je routine, of je planning op een bepaalde manier 'verstoort' is, probeer de schoonheid te zien, zelfs in de schijnbare ongemakken. Laten we present zijn in die situatie en ons afvragen: ben ik in staat om genoegen te nemen met de simpele dingen in het leven? Kan ik dankbaar zijn voor het eenvoudige?

Laten we proberen het leven te leven en bewust te genieten van het moment waarin we ons bevinden, zonder alleen maar uit te kijken naar wat gaat komen of wat nog moet gebeuren... laten we niet leven alsof als de dingen niet precies zijn zoals we willen, het leven niet de moeite waard zou zijn. 

Hopelijk zal deze korte blog je helpen om meer bewust en aanwezig te zijn, om de dingen ècht te zien en te genieten van wat er het meest toe doen: familie, saamhorigheid en verbondenheid.

Melanie Kos
I Thrive In Life

Comments

No comments have been posted yet.

Leave a comment

To post a comment, you must log in or create an account, and be a member of this group.